Algemeen

Slagwerkgroep Drums & Roses is in 2001 opgericht. Het doel van de vereniging was meteen duidelijk. Het verzorgen van leuke slagwerkoptredens en het promoten van slagwerkmuziek in de regio. Dat de formule succes had werd in 2002 duidelijk tijdens het Rozenfestival in Lottum. Bij ons eerste openbare optreden maakte het overvolle marktplein kennis met Drums & Roses en zag het publiek voor het eerst hoe leuk en mooi slagwerkmuziek eigenlijk is. Al snel groeide de groep, werd er verder geïnvesteerd in instrumenten en stroomden de aanvragen binnen.

Naast optredens heeft Drums & Roses zich ook gespecialiseerd in het verzorgen van workshops voor bedrijven, families, verenigingen en andere groepen. Tijdens een workshop mogen de deelnemers zelf aan de slag en onder begeleiding van leden van Drums & Roses ervaren hoe leuk het is om slagwerker te zijn.

Opleiding

Drums & Roses is, door voortdurende jonge aanwas, een zeer jeugdige vereniging. Iedereen tussen 8 en 80 jaar kan zich aanmelden als lid bij de vereniging. Nieuwe leerlingen worden, gedurende de eerste jaren van hun carrière als slagwerker, door onze gediplomeerde instructeurs opgeleid. Na het behalen van het landelijk erkend A-diploma kleine trom, mogen de leerlingen als volwaardig lid meespelen met Drums & Roses. Door de lage gemiddelde leeftijd blijft Drums & Roses een spontane en gezellige vereniging, waar naast repetities en optredens ook altijd plaats is voor een feestje.

Heb je interesse om lid te worden van Drums & Roses, of wil je meer informatie over de opleiding, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Repetities

De repetities van Drums & Roses vinden iedere dinsdag plaats in MFC de Smetenhof in Lottum. De lessen voor de leerlingen zijn tussen 19.00 uur en 20.00 uur waarna de grote groep repetitie heeft tot 22.00 uur. Mocht je een keer een repetitie van Drums & Roses willen bijwonen, neem dan contact met ons op.

Naam

Veel mensen denken dat de naam Drums & Roses een verwijzing is naar de wereldberoemde hardrockband Guns N' Roses. De naam heeft echter een meer voor de hand liggende betekenis. Drums is natuurlijk een verwijzing naar het instrument waarmee we muziek maken en Roses is de link naar Rozendorp Lottum, waar Drums & Roses opgericht en gevestigd is.